Start bouw laatste 18 woningen Kuukven II in Baarlo

Start bouw laatste 18 woningen Kuukven II in Baarlo

Woensdag 1 juli a.s. tussen 15.00 en 17.00 uur geven de toekomstige bewoners van Kuukven II in Baarlo samen met Janssen de Jong Projectontwikkeling en andere projectbetrokkenen het symbolische startsein voor de bouw van de 18 koopwoningen in dit woningbouwproject.

Na een succesvolle afronding van eerdere fasen staan we nu, een kleine 15 jaar later, klaar voor de start van de bouw van de allerlaatste fase van het plan Kuukven II in Baarlo. Na de versoepelingen rondom het coronavirus is het eindelijk mogelijk dat de kopers kennis kunnen maken met hun nieuwe buren. De toekomstige bewoners kunnen zich als eerste eigenaar vereeuwigen met hun nieuwe woning. Zij mogen een tijdscapsule begraven onder de fundering van hun woning. In deze tijdscapsule kunnen ze een persoonlijke boodschap achterlaten voor de toekomst. Na de officiële handeling wordt er met alle genodigden getoost op een voorspoedig bouwproces.

Over Kuukven II
Kuukven II in Baarlo is een wijk met een duidelijke eigen identiteit. Inmiddels zijn er al 6 twee-onder-een-kap woningen en 24 woningen van de Kasteelhoeve gerealiseerd en is gestart met de laatste fase bestaande uit 18 woningen. Het stedenbouwkundig plan is verdeeld in hofjes die Kuukven II een eigen en open karakter geven. Wonen met architectonisch heldere lijnen en sterke accenten op de hoeken rondom een binnenhof. Hierdoor krijgt het plan een historisch karakter en ontstaat er binnen de hofjes een echt thuisgevoel dat jong en oud zal aanspreken. Het plan is verdeeld in 8 levensloopbestendige boerderijwoningen en 10 ruime twee-onder-een-kap-woningen. Er nog 1 levensloopbestendige woning te koop en 1 twee-onder-een-kap-woning staat onder optie.

Naar verwachting zullen de woningen omstreeks eind dit jaar of begin volgend jaar worden opgeleverd en daarmee is de nieuwbouwwijk Kuukven II nagenoeg klaar.

Richtlijnen
Om de happening mogelijk te maken, hebben alle genodigden richtlijnen meegekregen waar men zich aan moet houden:

  • De bijeenkomst wordt georganiseerd in de buitenlucht.
  • Op de hele bouwplaats geldt voor iedereen dat er minimaal 1,5 meter afstand wordt gehouden.
  • Heeft u koorts, bent u verkouden of moet u hoesten? Dan vragen wij u niet naar de bouwplaats te komen.
  • Per bouwnummer mogen er maximaal 2 personen aanwezig zijn.
  • Op de bouwplaats ligt bij binnenkomst een presentielijst klaar die door aanwezigen afgetekend moet worden. Bij binnenkomst wordt wederom de vraag gesteld of u koorts heeft, verkouden bent of moet hoesten.
  • Gebruik de persoonlijke beschermingsmiddelen die beschikbaar zijn: de bouwhelm en een hesje. Bij de helmen zijn haarnetjes beschikbaar.
  • Kom op tijd en verlaat tijdig weer de locatie.

Meer informatie
Voor meer informatie over het project kunt u contact opnemen met Richard Wagner van Janssen de Jong Projectontwikkeling, tel.: 088-3559400, email: r.wagner@jajo.com.